Nieuws

Coalitie wil 48 miljoen euro voor kleine bedrijven om personeel aan te trekken

Lees hier het volledige artikel

 Coalitie wil 48 miljoen euro voor kleine bedrijven om personeel aan te trekken:

Met dit goede initiatief heeft onze coalitie oog voor een groot probleem in onze huidige arbeidsmarkt. Want: hoe kom je aan kwalitatief goede vakmensen die snel rendement opleveren in je organisatie, volgens de geldende wettelijke normen? Met de huidige flexibiliserende arbeidsmarkt is het bijna niet meer te doen voor MKB-ers om medewerkers snel en goed op te leiden. Denk bijvoorbeeld aan basis- of gespecialiseerde kennis over hygiëne en veiligheid. Daarom wil men wil de kleine bedrijven stimuleren om een gezamenlijke bedrijfsschool op te zetten. Ze refereren hierbij aan de bedrijfsscholen van grote multinationals. Zelf heb ik de Philips bedrijfsschool doorlopen als elektronicus en dat is mij zeer goed bevallen. Compleet gericht op de praktijk van het bedrijf.

Het gegeven voorbeeld van de fietsenmakers die krachten bundelen spreekt me dan ook erg aan. Verder zou je ook kunnen denken aan Uitzendbureaus die hier een prominentere rol in gaan spelen. Een aantal doen dit al, maar het merendeel zeer beperkt. En ik hoor niets over het middensegment van het MKB. Denk aan bedrijven met 50 tot 350 man personeel. Ook zij hebben vaak niet de financiële middelen, mankracht en de kennis in huis om een eigen bedrijfsschool op te zetten en te continueren. Toch zijn er meerdere betaalbare concepten die hierin ontzorgen. En waarbij mogelijk subsidie ook het laatste duwtje kan geven om ermee te starten. Ik ben benieuwd of de coalitie ook deze groep op het netvlies heeft.

Hoe zit het in jouw bedrijf? Geef jouw mening over de volgende vraag: 
Zou subsidie jouw bedrijf dát duwtje geven om een eigen bedrijfsschool te starten?

Gronings bedrijf verovert wereld met gebruikte elektronica!

Afgelopen week kwam mij het volgende artikel onder ogen:

Gronings bedrijf verovert wereld met gebruikte elektronica!

(geschreven door Rob Koster, NOS App)

Een leuk artikel hoe een idee vanaf de zolderkamer een succesvol bedrijf is geworden.

Ik met mijn gekleurde bril wordt natuurlijk meteen getriggerd door de alinea waar ze aangeven een dat ze bijna geen goed opgeleid personeel kunnen aantrekken.

Wat hebben ze gedaan? Juist een eigen bedrijfsschool opgezet!

Wat zou dat voor jouw bedrijf betekenen? Beter kwaliteit? Kortere doorlooptijd, Efficiency verhoging? Verbondenheid van medewerker aan je bedrijf? Hoger veiligheidsbewustzijn?

Ja, en het kan dus echt.

Gronings bedrijf

 

FD zegt: Tekort aan personeel? Opleiden is een oplossing

Het gaat goed met ondernemend Nederland. De economie groeit en er is volop vraag naar producten en diensten. Veel bedrijven zijn dan ook naarstig op zoek naar goed opgeleid personeel. En juist dàt kan nu een probleem zijn.
Mathijs Bouman (journalist en econoom) schrijft in het FD van vrijdag 16 november: ‘Denk niet dat je nog geschikte kandidaten kunt vinden, maar jaag op ongeschikte kandidaten en maak die via training en opleiding geschikt voor het werk!’. Hij verwijst in zijn artikel naar het lage groeicijfer van het derde kwartaal en zegt dat vooral het tekort aan vakkrachten dit belemmert.
Herkenbaar? Handel dan snel, want je wilt niet dat de groei van jouw onderneming ook stagneert omdat er te weinig personeel beschikbaar is. Neem daarom arbeidskrachten aan die wellicht niet alle specifieke ervaring hebben en leidt ze op de juiste manier op!

Dus wil jij jouw personeel supersnel inwerken?
Maar ook:
• dat iedereen altijd zijn parate kennis op peil heeft?
• meer kwaliteit en efficiëntie creëren met minder kosten?

Met online e-training en praktijkopdrachten kun je jouw (toekomstige) medewerkers opleiden binnen de eigen werksituatie. Hierdoor kunnen ze snel aan de slag en wordt er direct resultaat behaald.
De Bodel Academie heeft hier veel ervaring mee. Onze bedrijfsacademie is geschikt voor elke branche en wordt volledig op maat aangeboden. Jouw eigen specifieke vraagstukken, met eigen beeldmateriaal voor extra herkenning, weergegeven in je eigen huisstijl en op een leuke manier digitaal (en interactief) ingericht, zodat het dag en nacht te raadplegen is. Want: hoe meer je Bodelleert, hoe beter je presteert!
Ook interesse?
Neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek onze website: www.bodelacademie.nl

Nieuwe module allergenen beschikbaar

Afgelopen tijd zijn we bij de BA academie druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe modules. Naast de huidige modules worden er nu steeds meer nieuwe trainingen en examens aan de verschillende thema’s toegevoegd. Deze week is dat de module Allergenen. Cursisten die de training hebben afgerond kunnen deelnemen aan het examen dat hier bij hoort. Om het certificaat te behalen dient 90% correct geantwoord te zijn. De stof kan onbeperkt worden herhaald wanneer gewenst.

De Bodel Academie wenst iedereen die deze module gaat starten veel succes.

Kijken & ervaren bij Go-Tan!

Kijken en ervaren bij Go-Tan!

Wil je er een echt gevoel bij krijgen? Vind je het lastig om de knoop door te hakken? Dan kunnen we met trots zeggen dat we Go-Tan bereid hebben gevonden met ons mee te werken aan de Bodel Academie Experience!

In een halve dag kun je zelf modules maken, horen hoe andere bedrijven het in de praktijk ervaren en tijdens een rondleiding door de mooie fabriek van Go-Tan zélf aan medewerkers vragen hoe hen de Bodel Academie bevalt.

Ook zin in zo’n inspirerende bijeenkomst? Schrijf je dan hier in.