Hoe werkt het?

Academie opbouw

Handig om te weten:

Bij het inrichten van een eigen bedrijfsacademie zijn de modules zo vormgegeven dat ze in standaardvorm te ‘leasen’ zijn, of in je eigen huisstijl weergegeven kunnen worden.
En wil je wat anders, ruil je ze gratis in voor een andere module.
Natuurlijk maken we ook modules helemaal op maat! Dus zo specifiek als je zelf wilt. Zo heb je steeds wat nodig is voor jouw bedrijf, in de situatie waar je voor staat.

Bodel staat voor lean werken. Dus ook in het bouwen van modules denken we graag zo. Dus produceren we goed en goedkoop e-trainingen voor je eigen webbased leeromgeving. In eerste instantie standaard. Maar in tweede instantie met toevoeging van jouw eigen materiaal. Foto’s, filmpjes van je eigen organisatie, die meteen duidelijk herkenbaar de boodschap overbrengen. In de eigen huisstijl natuurlijk.

Maar misschien ligt er een specifiek bedrijfsvraagstuk, waar je graag een toegespitste module voor zou willen inrichten. Dan stellen we die samen met jou en je medewerkers op; ook weer lean natuurlijk!

Krijg je zin om te ervaren hoe zo’n module eruit zou kunnen zien? Klik dan hier.

Iedere medewerker, op elk niveau, krijgt een eigen toegang tot zijn/haar lesomgeving. Zo kun je dus gespecificeerde programma’s aanbieden. Middels zijn/haar e-mail wordt de werknemer op de hoogte gehouden wanneer wat klaar moet zijn. En de leidinggevende kan vanuit het pakket precies opvolgen wie wat heeft gedaan. en of dit opgevolgd dient te worden door een praktijktoets of workshop. 

Zo kun je ook eisen stellen aan bepaalde onderdelen. Bijvoorbeeld dat 90% van de vragen juist beantwoord moet zijn, voor je door kunt naar de vervolgmodule. Of dat iets met regelmaat herhaald dient te worden. Prettig bij cruciale onderwerpen binnen je bedrijf!

Benieuwd wat deze investering oplevert? Klik dan hier.  

Omdat in een organisatie werken meer is dan alleen op knoppen drukken hanteren binnen de Bodel Academie 5 Thema’s. Ieder thema heeft zijn eigen modules die je in een leerpad van een medewerker kan opnemen. Deze thema’s zijn:


werken bij ons bedrijf2Werken bij ons bedrijf;

Deze modules maken je wegwijs in je organisatie. Voor welke klanten werk je. Welke afdelingen zijn er. Waar kan je terecht met vragen. Wie zit waar in het gebouw. Maar ook, wat zijn de huisregels. Hoe omgaan met ziekmelden en vakantie aanvragen.

 

 

 

werken op mijn afdeling werkplek

Werken op mijn afdeling/werkplek;

Dit zijn taak gerichte modules die je leren hoe je je werk kan doen. Uitleg als hoe te bedienen, wat te controleren of wat te onderhouden. Denk aan het opstarten van een verpakkingsmachine. Wat denk je van het starten van een menginstallatie. Het bedienen van een complete productielijn of het testen van een alarminstallatie.
Handige modules voor het bijhouden van een patiëntendossier. Het afsluiten van een hypotheek met klanten. Of het afhandelen van een schademelding bij je verzekeringskantoor.
Kortom vakinhoudelijk opdat je efficiënt, kwalitatief en veilig kan werken.

 

 

 

 

algemene kennis3

Algemene kennis;

Denk hier aan achtergrond kennis. Bij thema “Werken op mijn afdeling” leer je hoe je een metaaldetector moet bedienen. In dit thema vind je een module die achtergrond biedt van het hoe en waarom van metaaldetectie. Wat als je dat niet zou doen. Welke risico’s. Kortom algemene kennis.

 

 continue verbeteren

Continue verbeteren;

Als je weet waar je werkt. Als je weet hoe je je taken moet uitvoeren en als je achtergrondkennis hebt, wil je natuurlijk het steeds beter doen. Dan heb je ook kennis van verbetertools uit Lean/TPM/SIXSIGMA nodig. Denk aan: De 10 Verspillingen, 5S, Kaizen & Werken in verbeterteams, Whitebord meetings, SMED, OEE, Makigami etc. En dat zomaar in je eigen leerpad!

 

 

leiderschap en samenwerken


Leiderschap en samenwerken.

Wat heb je aan al de bovenstaande kennis als je niet weet hoe op de juiste manier samen te werken. Hoe vaak lopen jij of je collega’s op tegen onbegrip. Is het lastig anderen of je zelf te motiveren. Lijkt of de communicatie niet loopt. Ook daar hebben we hulpmiddelen voor. Bijvoorbeeld: pro-activiteit, feedback geven, situationeel leiderschap. Inzet van verschillende communicatie stijlen etc.

 

 

 

Wat een mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Wat als elke medewerker zichzelf op deze wijze ontwikkeld? En dit assortiment bouwen we steeds verder uit. Als je wilt ook in je eigen huisstijl. Gewoon goede modules tegen een goede prijs dus!